+33 (0)5 33 092 092 topIcone Informatie en reserveringen

Wie zijn wij?

Oprichting van Socnat

Albert Lecocq, op 13 augustus 1905 geboren in Arras, was een groot voorstander van lichaamsbeweging in de buitenlucht en van nudisme. Omdat hij zich bewust was van de weldaden en de therapeutische effecten van het zonnebaden als hij helemaal naakt was, wilde hij deze ervaring met zo veel mogelijk mensen delen.

Albert Lecocq voelde ongetwijfeld als één van de eersten de behoefte om naturistenvakanties voor iedereen te organiseren. Hij was een man met zienersblik, die begreep dat het naturisme een zeer groot succes zou worden en bij veel mensen zou aanslaan.

Na een lange speurtocht in verschillende regio’s in Frankrijk op zoek naar terreinen om de mensen te ontvangen, belandden Albert Lecocq en een paar kameraden uiteindelijk in Montalivet-les-Bains in de Médoc (Gironde) waar de gemeente bereid was hen een terrein van 23 ha met rechtstreekse toegang tot de oceaan te verhuren. Op 23 juli 1950 richtten ze het Centre Hélio Marin op en daarmee het eerste naturistenvakantiedorp van Europa.

Vier jaar lang werd het centrum beheerd in de vorm van een vereniging, maar Albert Lecocq zag al snel de beperkingen hiervan in en richtte in 1954 Socnat op, een maatschappij met als doel naturistische vakantiecentra te beheren en te exploiteren.

Een uniek model

Het aanbod van Socnat breidde zich uit met de aanleg van een tweede naturistencamping, het Domaine de La Genèse in Méjannes-le-Clap, in de Gard,en onlangs met de aankoop van naturistencamping Le Clapotis in La Palme, in de Aude.

De rudimentaire voorzieningen uit de begintijd liggen inmiddels ver achter ons. Onze naturistencampings bieden u tegenwoordig moderne faciliteiten, zoals verwarmde zwembaden, waterparken, gevarieerde winkels, uitstekende huuraccommodaties, wellness-centers,sanitair met water dat verwarmd wordt op zonne-energie, wifi en nog veel meer.

Waar het ons vooral om gaat, is onze vakantiegasten naturistische verblijfplaatsen te bieden van verschillende grootte en met een verschillende sfeer, waariedereen kan uitrusten of zich lichamelijk kan ontplooien in contact met een ongerepte natuur.

Partnercampings voor een grotere keus!

Omdat iedereen anders is, beleven we onze naturistenvakantie niet allemaal op dezelfde manier. Afhankelijk van leeftijd, voorkeuren, temperament en gezinssituatie heeft iedereen andere verwachtingen. Om u in staat te stellen een keus te maken die zo goed mogelijk bij uw wensen aansluit, hebben wij besloten ons aanbod van naturistencampings uit te breiden. Wij bieden u uiterst zorgvuldig geselecteerde partnerbestemmingen aan die de naturistenwaarden die wij verdedigen, hoog in het vaandel hebben staan. Zo kunt u verblijven in onze stacaravans op camping Les Aillos in Caraman, gelegenin de Haute-Garonne, vlak bij Toulouse, en op camping Petit Arlane inValensole,gelegen in de Alpes de Haute Provence.

Bij ons kunt u een naturistenvakantie beleven die op u lijkt!