+33 (0)5 33 092 092 topIcone Informatie en reserveringen

Naturistencamping Le Petit Arlane ***

Route de Riez, 04210 Valensole, France

Welkom op de naturistencamping Le Petit Arlane

Openingsdata : 15 april 2017 - 30 september 2017
Zwembad :
Diensten :
Activiteiten :
Rust :

Naturistendomein Le Petit Arlane, gelegen in het hart van het Natuurpark van de Verdon, in Valensole in de Alpes de Haute Provence, ontvangt u op 70 ha ruige natuur. Zodra u aankomt op de camping, ontdekt u het ene jaar grote velden met blauwe lavendel en het andere jaar gele zonnebloemen. Een van de grootste pleziertjes van onze naturistische vakantiegangers is een paar takjes lavendel of wat zonnebloemen plukken om er een herinneringsboeketje van te maken.

Camping Le Petit Arlane heeft zijn naam te danken aan een Gallo-Romeinse boerderij in de buurt. Dit is niet het enige overblijfsel want in de regio Verdon wemelt het van de historische plaatsen (kastelen, kerken, fonteinen, molens enz.). Liefhebbers van oude gebouwen en geschiedenis,...

Lees meer

Naturistendomein Le Petit Arlane, gelegen in het hart van het Natuurpark van de Verdon, in Valensole in de Alpes de Haute Provence, ontvangt u op 70 ha ruige natuur. Zodra u aankomt op de camping, ontdekt u het ene jaar grote velden met blauwe lavendel en het andere jaar gele zonnebloemen. Een van de grootste pleziertjes van onze naturistische vakantiegangers is een paar takjes lavendel of wat zonnebloemen plukken om er een herinneringsboeketje van te maken.

Camping Le Petit Arlane heeft zijn naam te danken aan een Gallo-Romeinse boerderij in de buurt. Dit is niet het enige overblijfsel want in de regio Verdon wemelt het van de historische plaatsen (kastelen, kerken, fonteinen, molens enz.). Liefhebbers van oude gebouwen en geschiedenis, maak u op voor een boeiende terugkeer naar oude tijden.

Als u op Le Petit Arlane komt, ontdekt u een relatief platte naturistencamping midden in een bos van witte eiken en steeneiken. De camping is met opzet kleinschalig gehouden, met zo’n honderd plaatsen, om voorrang te geven aan een rustige, gezellige sfeer voor naturisme met het gezin. Op het eind kent iedereen elkaar en worden vriendschapsbanden aangeknoopt die zich niets aantrekken van taalbarrières.

Een van de sterke punten van naturistencamping Le Petit Arlane is ongetwijfeld de nabijheid van twee meren van elk 5000 m², waar een hele familie soms een tikkeltje brutale, maar toch rustige eenden rondspartelt en een waterschildpad huist die zich vaak laat zien als het avond wordt. Visliefhebbers nemen uiteraard hun visgerei mee, want in het meer wemelt het van de forellen en karpers.

Verkleinen

Receptie

AccueilDe receptie is open vanaf half april tot eind september van 8 uur tot 19 uur. U vindt hier alle informatie die u nodig heeft voor een heerlijke vakantie.

Buffet/restaurant

RestaurantHet restaurant (alleen ‘s avonds open), het buffet en het overdekte terras liggen aan de rand van het zwembad. U kunt hier genieten van een traditionele keuken: salades, vis en geroosterd vlees, en altijd een dagschotel. Pizzaliefhebbers moeten beslist de pizza’s van Patricia proeven! Hier worden alle gerechten op de kaart en de pizza’s ter plaatse genuttigd of afgehaald.

Campingwinkel

EpicerieU vindt dagelijks brood en luxe broodjes, fruit en groenten van het seizoen, streekproducten, ansichtkaarten en souvenirs. Denk er wel aan uw brood de dag van tevoren te bestellen!

Sanitair

SanitairesDe camping heeft vijf sanitairgebouwen die goed verspreid over het terrein liggen. Het sanitair voor mindervaliden ligt in de buurt van het zwembad.

Zwembad

PiscineHet verwarmde zwembad met ronde vormen is heel veilig voor kleine zwemmers. Het bad is aan één kant 0,20 m diep en loopt geleidelijk af naar het midden, waar het 1,20 m diep is. Dit ondiepe bad is ideaal voor kleintjes, die hier kunnen spelen onder toezicht van hun ouders, en voor het beoefenen van aquagym.

Wasserette

LaverieOp de Camping heeft u wasmachines en een droogtrommel tot uw beschikking. De prijs van een wasmuntje is € 5 inclusief 1 dosis wasmiddel. Voor de droogtrommel wordt € 0,50 voor 20 min. gerekend.

Lakenverhuur

Location-de-lingeU heeft de keus om zelf uw lakens mee te brengen of ze ter plaatse te huren. Het tarief is € 9 per set per week.

Wifi

Wifiis gratis op camping Le Petit Arlane. De gedekte zones zijn: het terras van het restaurant, aan de rand van het zwembad en de bibliotheek.

Babyset

Lit-bébéOp verzoek kunt u een vouwbedje, een babybadje, een aankleedkussen en een kinderstoel lenen voor de hele duur van uw verblijf. U hoeft echt niet bepakt en bezakt op reis.

Naturistische wandeling

U zult genieten van de naturistische wandelpaden waar u op uw ritme de lokale plantengroei kunt ontdekken, zoals rozemarijn en wilde orchideeën. Er bestaan twee routes van 2 km en 4 km.

Jeu de boules

PétanqueEen camping zonder jeu de boulesbaan is de naam camping niet waardig! Wij houden de traditie in stand en u kunt u aan elkaar wagen in regelmatig georganiseerde toernooien. Maar opgelet, we hebben de indruk dat de Nederlanders steeds sterker worden …

Tafelvoetbal en tafeltennis

Tennis_de_tablekunnen beoefend worden in de grote zaal achter de Receptie. Train uzelf want er wachten u vele toernooien waar prijzen te winnen zijn! Er zijn ook tafeltennistafels buiten neergezet.

Boogschieten

Tir-arcU kunt elke ochtend gratis boogschieten behalve zaterdags, van 10 tot 11 uur voor kinderen en van 11 tot 12 uur voor volwassenen. Al het schiet- en beschermingsmateriaal wordt uitgeleend. Deze activiteit staat onder begeleiding van een zeer kundige instructeur.

Sportvissen

PêcheVisliefhebbers zullen het heerlijk vinden zich in een hoekje van de campingmeren te nestelen om hun favoriete sport te bedrijven. Hier wordt hoofdzakelijk op forellen en karpers gevist, die weer teruggezet worden. Vergeet uw hengels niet!

Wellness

Bien-êtreSmaak de verrukking van een Zweedse massage, comfortabel geïnstalleerd aan de rand van het zwembad. Onze gediplomeerde masseur ontvangt u dagelijks in het hoogseizoen van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. U ontdekt ook holistische en energiegevende massages of specifieke massages zoals een voetmassage, aangenaam na een lange wandeling. De sauna is gratis en vrij toegankelijk. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan hoeft u alleen ‘s ochtends de Receptie maar te waarschuwen. Aan het einde van de dag, van 17 tot 22 uur, heeft de sauna heeft de juiste temperatuur.

Aquagym

Aquagymelke ochtend tijdens het hoogseizoen, vanaf 11 uur, kunt u met onze sportinstructeur aquagymlessen volgen om zacht wakker te worden en energie op te doen voor de hele dag.

Speelweide voor kinderen

aire-jeux-socnat-naturismeOnze speelweide is uitgebreid met een behendigheidsparcours voor kleintjes.

Ambachtelijke activiteiten

Activités_artisanalesOp Le Petit Arlane houden wij ervan activiteiten te organiseren waar iedereen, jong en oud, aan mee kan doen. Knutselactiviteiten lenen zich daar uitstekend voor. U leert tenen nestkastjes voor vogels vlechten en nog veel meer boeiende dingen.

TV-zaal en bibliotheek

Home_TV_&_bibliothèqueU wilt op de hoogte blijven van het nieuws, naar een goede film kijken of de wielrenners van de tour de France volgen, ga dan comfortabel zitten op de bank van de Home TV. U leest liever? U kunt kiezen uit honderden boeken om op uw vakantie door te spitten.

Muziekavondjes

SoiréesOp naturistencamping Le Petit Arlane zijn we gek op muziekavondjes. Als de avond valt laten leuke bandjes u meerdere malen per week dansen op zomerse ritmes op het terras van het restaurant. Een rustiger, maar o zo heerlijk moment beleeft u als u luistert naar jazz of blues waar George en Patricia, de campingmanagers, zo gek op zijn.

 

 

 

 

Omdat het activiteitenprogramma jaarlijks verandert, hebben wij mooie verrassingen voor u in petto voor het komende seizoen!prochaine !

Markt in Riez

Marché_de_RiezOp 8 km van de Camping vindt u op de markt in Riez een ruime keuze aan levensmiddelen: groente, honing, vleeswaren, brood maar ook bloemen en plantjes het hele jaar door op woensdag- en zaterdagochtend. In juli en augustus is er ook elke week op donderdag een avondmarkt.

Lavendelfeest

Fête_de_la_lavandeHet lavendelfeest op de derde zondag van juli is een absolute must. Vele exposanten bieden hun producten op basis van lavendel en honing aan. U kunt zien hoe lavendel geoogst wordt, u bezoekt distilleerderijen en wie niet bang is kan een vlucht in een luchtballon maken boven de lavendelvelden. Maar als u niet bij dit feest kunt zijn, kunt u altijd het hele jaar door de lavendelroute volgen, geschikt om met de fiets af te leggen.

Kuuroord Gréoux-les-Bains

Cure_Gréoux_les_bainsLa Chaine Thermale du Soleil, gelegen op 13 km van de Camping, exploiteert een warmwaterbron waarvan de therapeutische weldaden al ten tijde van de Romeinen bekend waren. De kuurbaden liggen verspreid over een ruimte van 28.000 m², op twee verdiepingen. Niet minder dan 105 medewerkers van het kuuroord vertroetelen u uw hele vakantie lang. De kuren zijn hoofdzakelijk bedoeld voor mensen met reuma en aandoeningen aan de luchtwegen.

Meer van Sainte-Croix

Lac_de_Sainte_CroixHet meer van Sainte-Croix is beslist één van de mooiste meren van de Provence en strekt zich uit over 22 km². Op dit schitterende meer, ontstaan door de aanleg van een stuwdam voor het Franse elektriciteitsbedrijf, kunt u alle vormen van watersport beoefenen. U kunt hier zwemmen en waterfietsen en elektrische boten huren. Als u een rondje om het meer maakt, vindt u vast wel ergens een intiem plekje waar u ongestoord naturisme kunt beoefenen.

Afdaling van de lage Gorges du Verdon in een kano

CanoëMaak een kanotocht door de lage Gorges du Verdon die beginnen in Quinson, op 33 km van Valensole, en eindigen in het Lac d’Esparron. U vaart door een natuurlijk uitgegraven kanaal met steile wanden en een ruige natuur. Onderweg kunt u even stoppen voor een bezoek aan de kapel Sainte-Maxime.

Bergkammenroute

Route_des_crêtesDeze route van 23 km wordt met de auto afgelegd en leidt over een overhangende weg boven steile rotswanden op de rechteroever van de Verdon. Onderweg ontdekt u zo’n vijftien adembenemende vergezichten over de rivier met zijn smaragdgroene kleur en rijen gepolijste steile rotswanden. Vergeet uw verrekijker niet want er zijn vele klimmers en dieren te observeren (adelaars, vale gieren, wilde zwijnen en berggeiten).

Faience van Moustiers-Sainte-Marie

MoustiersHier, op 32 km van Valensole, kunt u het unieke en wereldberoemde faience met verfijnde motieven ontdekken. U bezoekt het faiencemuseum en een werkplaats waar u ontdekt hoe uitzonderlijk veel nauwkeurigheid vereist is voor dit ambachtelijke werk.

Stacaravan 4/6 personen - 2 kamers

Oppervlak : 23 m² + 11m² overdekt terras.

Voorzieningen :
 • Woonkamer voorzien met 1 tafel en 2 stoelen, een slaapbank.
 • keuken voorzien van een Meubel voor het opbergen van het servies, een 4-pits kookplaat op gas, Koelkast 315L, Magnetron, Koffiezetapparaat.
 • Kamer 1: 1 bed 140 x 190, 2 nachtkastjes, 1 garderobekast, verduisteringsgordijnt.
 • Kamer 2: 2 bedden 80 x 190, 1 nachtkastje, 1 garderobekast, verduisteringsgordijnt.
 • Badkamer met douche.
 • Toilet.
 • Dekens en kussens voorzien.
 • Houten picknick tafel buiten.

Accessoires :

Alle accommodaties zijn voorzien van borden, glazen, bestek, kopjes, koekenpannen, steelpannen, soeppannen, kookgerei en schoonmaakspullen, zoals bezem, stoffer, dweil en emmer.

Options :

 • Lakens huren : Rechtstreeks met de camping zie receptie Toen beoordelingen aankomen.

Tarieven al naar gelang de periode van het seizoen 2018

 • 15/04 28/04 37 Per nacht
 • 28/05 01/05 39 Per nacht
 • 01/05 05/05 37 Per nacht
 • 05/05 08/05 39 Per nacht
 • 08/05 24/05 37 Per nacht
 • 24/05 28/05 39 Per nacht
 • 28/05 02/06 50 Per nacht
 • 02/06 05/06 52 Per nacht
 • 05/06 08/07 50 Per nacht
 • 08/07 15/07 60 Per nacht
 • 15/07 22/07 441 Per week
 • 22/07 29/07 476 Per week
 • 29/07 19/08 546 Per week
 • 19/08 26/08 49 Per nacht
 • 26/08 02/09 43 Per nacht
 • 02/09 30/09 37 Per nacht

Prijzen zijn gegarandeerd tot 30 april 2017. Na deze datum is het waarschijnlijk dat ze aangepast zullen worden.

mobil-home 15/04 28/04 28/05 01/05 01/05 05/05 05/05 08/05 08/05 24/05 24/05 28/05 28/05 02/06 02/06 05/06 05/06 08/07 08/07 15/07 15/07 22/07 22/07 29/07 29/07 19/08 19/08 26/08 26/08 02/09 02/09 30/09
Per nacht Per nacht Per nacht Per nacht Per nacht Per nacht Per nacht Per nacht Per nacht Per nacht Per week Per week Per week Per nacht Per nacht Per nacht
Stacaravan 4/6 personen 37 € 39 € 37 € 39 € 37 € 39 € 50 € 52 € 50 € 60 € 441 € 476 € 546 € 49 € 43 € 37 €
Stacaravan 5/7 personen comfort 41 € 43 € 41 € 43 € 41 € 43 € 54 € 57 € 54 € 64 € 490 € 560 € 602 € 54 € 46 € 41 €

Niet zichtbaar tarieven voor mobiel, dank u op onze website vanaf uw computer controleren.

Verblijf nu nog langer met de ‘Evasion’ aanbiedingen!

Profiteer van onze «Er even tussenuit» aanbiedingen, bieden wij u gratis overnachtingen! 8 nachten gebruikt = 7 nachten betaald 15 nachten gebruikt = 12 nachten betaald

De...

Lees meer